Vanillechiapudding

Inspiratie nodig voor een gezond ontbijt? Dit eenvoudige recept kan je heel wat tijd besparen ’s ochtends want je kan het de avond voordien al bereiden. Ook is het ideaal als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 125g magere natuuryoghurt
  • 25g gedroogde chiazaadjes
  • 1 koffielepel stevia (of andere zoetstof)
  • 1/3 vanillestokje
  • Optioneel: fruit, gehakte nootjes, zwarte chocoladeschilfers,…

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten door elkaar en laat de pudding drie tot vier minuten rusten. Roer daarna nog eens en plaats de pudding in de koelkast. Na één tot twee uur zullen de chiazaadjes het vocht van de yoghurt geabsorbeerd hebben waardoor het geheel een romige textuur krijgt. Je kan de pudding ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Werk bij opdienen de pudding af met ingrediënten naar keuze.

Energieaanbreng (afgewerkt met 2 eetlepels blauwe bessen (30 g) en 1 eetlepel amandelschilfers (10 g)

Energie

249 kcal

Eiwitten

12,0 g

Vetten

13,9 g

waarvan verzadigd

0,2 g

Cholesterol

1 mg

Koolhydraten

12,6 g

waarvan suikers

9,7 g

Voedingsvezels

12,3 g

Natrium

0,1 g

 

Bron

Recept aangepast via www.elle.be

Terug naar overzicht