mossel met kokos

Mosselen op de barbecue (papillot)

Zomer staat vaak gelijk aan een heerlijke barbecue! Mosselen op de barbecue/grill zijn een origineel alternatief voor vlees of andere visklassiekers. Dit receptje dient als bijgerecht of aperitiefhapje/voorgerecht.

Ingrediënten per persoon

  • een 10-tal mosselen in de schelp
  • 12.5g gemberwortel
  • 1 teentje look
  • 1/2 stengel  citroengras
  • sap van 1/4 limoen of 1 eetlepel limoensap
  • 1/4 tl tijm
  • zeste van 1/4 citroen
  • 50 ml light kokosroom (vb. Lidl of Alpro cuisine coconut)
  • peper en zout
  • 1/2 ui
  • 1/2 stengel selder
  • ruime portie peterselie

Bereidingswijze

Spoel de mosselen. Hak de gemberwortel, het teentje look en de tijm. Kneus vervolgens de citroengrasstengel. Pers indien nodig de limoen uit. Rasp de schil van de citroen. Meng alle ingrediënten samen met het peper en zout en giet deze over de mosselen. Ontdoe de ui van de schil en snijd in fijne reepjes. Spoel de selder en snijd in zeer fijne julienne. Spoel de peterselie en hak deze fijn. Schep de mosselen op een stuk aluminiumfolie en giet er de groenten, peterselie en kokosmelk over. Vouw de aluminiumfolie toe zodanig dat er een pakketje gevormd wordt. Draai de randen dicht. Rooster de mosselen op de BBQ/grill tot de mosselen opengaan. Serveer in een pakketje.

Energiewaarde per portie

Energie 141 kcal
Eiwitten 11.3 g
Vetten 5.9 g
waarvan verzadigd 4.49 g
cholesterol 30 mg
Koolhydraten 8.6 g
waarvan suikers 2.0 g
Vezels 1.9 g
Natrium 454 mg

 

Tip

Eventueel kan ook met curry of currypasta en koriander gewerkt worden. Er kunnen ook andere groenten toegevoegd worden zoals prei en wortel. Dit recept kan het hele jaar door ook bereid worden in de oven.

Bron

Recept aangepast via www.libelle-lekker.be

 

Terug naar overzicht