Courgetti met pesto

Ingrediënten voor 4 personen:
-    1 courgette
-    40 g pijnboompitten
-    2 eetlepels olijfolie
-    3 eetlepels geraspte parmezaan
-    15 blaadjes basilicum
-    Peper, zout, look

Bereidingswijze: 
Spoel de courgette en ontdoe haar van de schil. Snijd de courgette in sliertjes met behulp van een juliennesnijder/spirellisnijder. Maak de pesto: mix de basilicum met ¾ van de pijnboompitten, de parmezaan en de olie. Kruid naar eigen smaak. Bak kort de rest van de pijnboompitten en doe er dan de courgettesliertjes bij en stoof kort even op. Voeg er nu de pesto onderdoor. Dresseer de courgettesliertjes als vb. een lepelhapje.

 

Tip: je kan deze ook maken als hoofdgerecht met vb. mozzarella of feta. Als je een grote pasta-eter bent en je wil het volume pasta naar beneden brengen, kan je makkelijk courgetti toevoegen naast de toegestane 125 g gekookte volkoren pasta.

 

Terug naar overzicht