Chocopasta met hazelnoten
Zin in een boterham met choco?
Aangezien de gemiddelde chocopasta te koop in de supermarkt veel geraffineerde suikers en palmvet bevat, eten we dit best niet al te vaak. Een beter alternatief is deze zelfgemaakte chocolade-hazelnootpasta met natuurlijke ingrediënten.
Ingrediënten (voor ongeveer 9 porties):
- 15 hazelnoten
- 3 Medjoul dadels
- 130 g kikkererwten
- 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
- 3 eetlepels amandelmelk
- enkele druppels vanille-aroma
Bereidingswijze:
Hak de hazelnoten fijn en snijd de dadels in kleine stukken. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel.
Doe de chocopasta in een glazen pot met deksel. Je kan het gemiddeld één week in de koelkast bewaren.
Smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Energie | 55 kcal |
Eiwitten | 1,7 g |
Vetten | 2,1 g |
waarvan verzadigd | 0,3 g |
Cholesterol | 0 mg |
Koolhydraten | 6,6 g |
waarvan suikers | 4,5 g |
Voedingsvezels | 1,9 g |
Natrium | 5,3 mg |
Tip:
Als je de chocopasta liever wat smeuïger wilt, kan je er ook een lepeltjes ongezoete notenpasta aan toevoegen.