Bananenbrood
Heerlijk toch die guilt free snelle zoete gerechtjes! En het beste is: je hebt niet echt speciale ingrediënten nodig, het meeste heb je gewoon thuis liggen! Dit gerecht is vrij van bloem en is dus geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. Ook voor diabetici is dit een vrij koolhydraatarm recept, enkel door het fruit worden er koolhydraten aangeleverd. 1 portie levert minder dan 1 koolhydraatruilwaarde aan.
Ingrediënten voor ongeveer 10-12 porties
- 3 eieren
- 120 g amandelmeel
- 2 rijpe bananen
- 1 el glutenvrij bakpoeder
- 1 el kaneel
- 1 el neutrale olie (maïsolie, zonnebloemolie,...)
- 1 snufje zeezout
- 50 g amandelen, grofgehakt
- 3 el rozijnen (of gedroogde cranberry's, blauwe bessen...)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Doe de eieren in de blender en mix. Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de olie toe en mix opnieuw. Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel. Leg een bakpapier in de cakevorm. Doe het beslag in de cakevorm, en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.
Energieaanbreng per portie (+- 45 gram)
Energie | 81 kcal / 339 kJ |
Eiwitten | 5 g |
Vetten | 9.6 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Cholesterol | 44 mg |
Koolhydraten | 9.0 g |
waarvan suikers | 6.6 g |
Voedingsvezels | 2.0 g |
Natrium | 94 mg |
Bron
Recept licht aangepast via nooitmeerdiëten.be
Tip
Wil je dit recept graag rijker maken aan omega 3? Dat kan! Gebruik dan in plaats van enkel amandelen ook wat lijnzaad en walnoten. Je kan ook een speciaal ei gebruiken dat rijker is aan omega 3, denk maar aan Oyvita of Columbus.