Panna cotta met coulis van rode vruchten
Af en toe eens "gezondigen" moet kunnen! Deze panna cotta kan dienen als licht dessertje of eens als tussendoortje.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 35 ml light room (5% vet)
- 2g zoetstof: 1.5g voor de panna cotta + 0.5g voor de coulis
- 0.2 g gelatine
- 60 ml halfvolle melk
- 30 g aardbei, vers of diepvries
- 30 g framboos, vers of diepvries
Bereidingswijze
Breng de room met 1.5g zoetstof al roerend aan de kook. Week de gelatine in koud water. Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Vermeng dit met de ingedikte room. Doe het geheel in een glaasje en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Mix de aardbeien, frambozen en de rest van de zoetstof. Zeef het geheel. Wanneer de panna cotta is opgesteven, kan de coulis hier bovenop worden gegoten.
Voedingswaarde per portie van 1 persoon
Energie | 72 kcal |
Eiwitten | 3.4g |
Vetten | 2.6g |
Waarvan verzadigd | 0.8g |
Cholesterol | 3 mg |
Koolhydraten | 7.5g |
Waarvan suikers | 6.3g (door het fruit) |
Voedingsvezels | 2.7g |
Natrium | 4.5 mg |
Variatietips
Indien je weinig tijd hebt, kan je ook een 0% grenadinesiroop gebruiken in plaats van zelfbereide vruchtencoulis.
Je kan de coulis van allerlei soorten fruit maken: ananas, sinaasappel, peer, limoen,...