Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten behoren tot de groep peulvruchten, ze zijn rijk aan vezels en eiwitten en zijn geschikt als vleesvervanger. Je kan ze gedroogd of voorgekookt in glas kopen. Een typisch gerecht is de zogenaamde humus of kikkererwtenpaté. Ook falafel is voor de meesten niet onbekend. Je kan kikkererwten ook roosteren, waardoor ze een gezond alternatief zijn voor gezouten borrelnootjes.

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 125 g kikkererwten (uit blik of bokaal)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snuifje zout
  • gedroogde kruiden naar smaak: lookpoeder, paprikapoeder, tijm, komijn,...
  • Optioneel: 1 koffielepel citroensap

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten af onder koud, stromend water. Wrijf vervolgens de erwten tussen twee vellen keukenpapier, zodat de meeste velletjes verwijderd zijn. Meng dan met de olie, het zout en de kruiden. Spreid ze op een bakplaat met bakpapier en zet voor +/- 40 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Voedingswaarde (per portie)

Energie 121 kcal
Eiwitten 4,8 g
Koolhydraten 8,2 g
waarvan suikers 0,0 g
Vetten 6,6 g
waarvan verzadigd 1,0 g
Voedingsvezels 3,5 g
Zout 1,0 g

Bron:

Receptuur aangepast via www.njam.tv

Terug naar overzicht