Tournée minerale mocktail
Op 1 februari is Tournée Minérale opnieuw van start gegaan. Veel mensen proberen door het jaar heen ook hun alcoholgebruik te verminderen, maar slagen hier vaak niet in door de sociale druk. Gezien Tournée Minérale een groots opgezet initiatief is, heb je dus een excuus om er 100% voor te gaan! The Mocktailclub is een leuk initiatief die jullie hierin wat kan helpen om een originele alcoholvrije cocktail te maken, zoveel mogelijk zonder toegevoegde suikers.
Dit is het recept voor de Tournée Minérale mocktail 2018. Veel succes!
Ingrediënten per glas
- 3 rode basilicumblaadjes (+ enkele ter presentatie)
- 5 frambozen
- 1/2 tl vanillesuiker
- snuifje zout
- 30 ml water
- 75 ml vers pompelmoessap
- 3 el crushed ice
- roze peperbessen ter presentatie
Bereidingswijze
Doe de frambozen, basilicumblaadjes, vanillesuiker en een snuifje zout in een shaker of confituurpot. Kneus de basilicum met een stamper zodat het sap van de basilicum en frambozen vrijkomt. Voeg het water en het pompelmoes sap toe. Sluit de shaker of confituurpot en schudt krachtig.
Neem een leuk glas en voeg het ijs toe. Giet het geheel uit de shaker door een zeef in het glas. Garneer met een roosje rode basilicum en enkele rode peperbesjes.
Energiewaarde
Energie | 49 kcal / 206 kJ |
Eiwitten | 0.6 g |
Vetten | 0.0 g |
waarvan verzadigd | 0.0 g |
Cholesterol | 0 mg |
Koolhydraten | 10.4 g |
waarvan suiker | 9.6 g (door het aanwezige fruit) |
Voedingsvezels | 1.7 g |
Natrium | 2 mg |
De hoeveelheid suiker vermindert quasi niets indien gewerkt zou worden met gevanilleerde zoetstof (vb. Canderel).
Meer info en recepten via https://www.themocktailclub.com en https://www.tourneeminerale.be/nl