Voorgerecht: tongrolletjes met prei en garnaal
Tongrolletjes als voorgerecht: een klassieker!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 0.5 prei
- 2 tongrolletjes, diepvries
- 0.5 dl visfond
- 125 ml light room
- handje gepelde grijze garnalen
- Enkele sprietjes bieslook ter presentatie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel de prei, snijd in ringen en stoof aan. Doe de prei in een ovenschotel en leg de tongrolletjes erbovenop. Laat ondertussen de visfond met de room opkoken tot sausdikte. Afhankelijk van de soort gekochte fond, kan het zijn dat nog extra bloem nodig is om in te dikken. Kruid bij naar eigen smaak en voeg op het laatste de garnalen toe aan de saus. Serveer onmiddellijk en werk af met de bieslook.
Energieaanbreng
Energie | 269 kcal/1121 kJ |
Eiwitten | 33.8 g |
Vetten | 10.6 g |
waarvan verzadigd | 2.7 g |
Cholesterol | 106 mg |
Koolhydraten | 8.4 g |
waarvan suikers | 5.5 g |
Voedingsvezels | 2 g |
Natrium | 447 mg |