INFODAG 11/5/2019

Save the date : 11/5/2019 Info dag Obesitas

Zaterdag 20 april start in het AZ Jan Palfijn Gent een informatiecampagne die patiënten en bezoekers moet bewust maken van de gezondheidsrisico’s van obesitas, beter gekend als zwaarlijvigheid. De campagne zal zowel in het ziekenhuis als online zichtbaar zijn en eindigt op zaterdag 11 mei met een gratis infodag. Obesitas vormt een ernstig risico voor de gezondheid van veel mensen. Door op een toegankelijke manier de juiste informatie aan te bieden, wil het Gewichtszorgcentrum van het AZ Jan Palfijn Gent mensen met overgewicht op weg helpen om dit aan te pakken.

 

Tijdens de infodag obesitas op 11 mei geven experts informatiesessies over obesitas, de mogelijke gevolgen en de verschillende opties om dit aan te pakken. Wie met overgewicht kampt of hier vragen over heeft, kan zich gratis inschrijven voor de infosessies.

 

Dokter Veerle Van Vlodrop, medisch diensthoofd van het Gewichtszorgcentrum van het AZ Jan Palfijn Gent, en initiatiefnemer van deze campagne: “Veel mensen weten dat zwaarlijvigheid kan leiden tot hartproblemen maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Er is ook een verband tussen obesitas en onder meer vruchtbaarheidsproblemen, diabetes, ademhalingsproblemen, een hoge bloeddruk, rugpijn, slijtage van het kniegewricht en erectiestoornissen. Een gezond gewicht is dus belangrijk voor de algemene gezondheid maar het is voor veel patiënten erg moeilijk om dat te bereiken. Daarom willen we met deze campagne mensen informeren over zowel de gevolgen als de oorzaken en aanpak.”  

 

Inschrijven voor de infodag op 11 mei kan gratis vóór 7 mei via info@obesitasgent.be