Pastasalade

Nu de zomer eraan komt, kan een frisse pastasalade eens smaken. Bovendien is dit snel klaar en kan je langer genieten van het mooie weer! Belangrijk is dat bij elke salade de 3 componenten aanwezig zijn: groenten, koolhydraten (aardappelen, rijst, pasta, Ebly, quinoa, bulgur,...)  en eiwitten (vlees, vis, ei, kaas, peulvruchten). Je kan hier alle kanten mee uit en een salade is ideaal om restjes te verwerken. Als dressing kan je wat olie gebruiken zoals olijfolie, walnoot- of lijnzaadolie, balsamicoazijn of azijn op basis van fruit (vb. bij Oil&Vinegar), een zelfbereide dressing of kant-en-klare dressings met max. 30% vet.

Wij kozen in dit recept voor een vegetarische toets op basis van feta.

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 30 g ongekookte volkoren pasta (spirelli of penne)
  • 3 snoeptomaatjes
  • 50 g sperziebonen
  • 1/2 gele paprika
  • 20 g rucola
  • 25 g feta
  • 1/2 lepel olie naar keuze
  • peper

Bereiding

Kook de pasta klaar volgens de vermeldding op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en deze afkoelen. Spoel de groenten en halveer de tomaten. Blancheer de boontjes gedurende 5 minuten in gezouten water. Laat ze daarna afkoelen in koud water. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in blokjes. Meng de pasta, met de boontjes, paprika, tomaten en rucola. Verbrokkel de feta en strooi over de pastasalade. Werk af met peper uit de molen en de olie.

 

Energieaanbreng per portie

Energie 440 kcal / 1840 kJ
Eiwitten 18.2 g
Vetten 17.3 g
waarvan verzadigd 8.9 g
Cholesterol 19 mg
Koolhydraten 47.7 g
waarvan suiker 9.7 g
Voedingsvezels 8 g
Natrium 308 mg

 

Bron: aangepast via libelle-lekker.be

Terug naar overzicht